Nieuws Actueel

'Wall Street opent hoger'

Van onze redactie 22 juni 2015

Image 5021917

Voorbeurs bleek uit de Chicago Fed Index dat de economische activiteit in de Verenigde Staten in mei onder het langjarig gemiddelde lag. De graadmeter kwam uit op een stand van min 0,17, waar economen rekenden op plus 0,16. In april was bij een herziene stand van min 0,19 ook sprake van een bedrijvigheid onder het langjarig gemiddelde.

Ee halfuur na opening van de markt worden nog cijfers naar buiten gebracht over de Amerikaanse huizenmarkt. De Amerikaanse branchevereniging van makelaars maakt dan bekend hoeveel bestaande woningen in mei zijn verkocht.

Anthem

Zorgverzekeraar Cigna staat in de belangstelling. Zondag werd bekend dat het bedrijf een overnamebod van 47 miljard dollar door branchegenoot Anthem heeft afgewezen. Een andere zorgverzekeraar, Humana, zou juist een mogelijke prooi zijn voor Cigna.

Pijpleidingbedrijf Williams heeft een overnamebod van 48 miljard dollar ontvangen van Energy Transfer Equity. Het bedrijf heeft het bod echter als te laag verworpen.

Vrijdag deden de beurzen op Wall Street een stapje terug. De leidende Dow-Jonesindex eindigde 0,6 procent lager op 18.014,28 punten. De bredere S&P 500 zakte eveneens 0,6 procent tot 2109,71 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,3 procent omlaag tot exact 5117 punten.

EPA