Nieuws Actueel

'Wall Street opent in de min'

Van onze redactie 24 juni 2015

Image 5027942

De schuldeisers van Griekenland hebben de voorstellen die de regering van dat land heeft gedaan om in aanmerking te komen voor verdere financiële steun, niet aanvaard, zo liet premier Alexis Tsipras zijn regering weten. Athene kwam maandag na veel getouwtrek over de brug met voorstellen die aanvankelijk in goede aarde leken te vallen bij de schuldeisers.

De Amerikaanse economie kromp in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,2 procent op jaarbasis. Bij een eerdere raming was de krimp nog 0,7 procent. Het bijgestelde cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen. De minder sterke neergang van de Amerikaanse economie is onder meer te danken aan de consumentenbestedingen, die sterker bleken dan eerder gedacht.

Netflix

Qua bedrijfsfondsen weet Delhaize de aandacht op zich gericht. Het Belgische supermarktconcern gaat definitief samen met het Nederlandse Ahold. Beide bedrijven zijn actief in de VS, waarbij Delhaize ook een notering heeft in New York. Ook het aandeel Netflix kan rekenen op een bovengemiddelde belangstelling. De aanbieder van internettelevisie gaat zijn aandelen splitsen waardoor het makkelijker wordt voor kleine beleggers om in te stappen.

Bouwonderneming Lennar reageert op beter dan verwachte winstcijfers. Ook zadenhandelaar Monsanto kwam voorbeurs met kwartaalcijfers. Vliegtuigmaker Boeing maakte dinsdag nabeurs bekend dat Dennis Muilenburg is benoemd als nieuwe topman. Hij volgt in die functie James McNerney op.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot dinsdag 0,1 procent hoger op 18.144,07 punten. De bredere S&P 500 stond eveneens 0,1 procent hoger op 2124,20 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq sloot eveneens 0,1 procent hoger op 5160,09 punten. Dat betekende wel een nieuw record.

EPA