Nieuws Actueel

'Wall Street opent in de plus'

Van onze redactie 24 juli 2015

Image 5106198

Amazon kwam donderdag nabeurs met onverwacht sterke cijfers over het afgelopen kwartaal. In de handel voorbeurs staat het aandeel meer dan 18 procent in de plus. Ook creditcardmaatschappij Visa en koffieketen Starbucks publiceerden donderdag na het slot resultaten over de afgelopen periode, die beter waren dan verwacht. Zij laten voorbeurs winsten zien tot bijna 5 procent.

Bij de bedrijven die vrijdag met cijfers naar buiten kwamen, behoorde American Airlines tot de uitschieters. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij boekte een recordwinst van 1,7 miljard dollar. Bij printerfabrikant Xerox kon de vlag niet uit. Het bedrijf boekte 12 miljoen dollar winst, ruim 250 miljoen dollar minder dan een jaar eerder.

Overname Cigna

Beleggers kregen ook nog te maken met een megaovername in de verzekeringsbranche. Zorgverzekeraar Anthem wil branchegenoot Cigna voor 54,2 miljard dollar inlijven. Ze kijken verder uit naar macro-economische cijfers. Kort na de openingsbel op Wall Street komen voorlopige cijfers over de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie van marktonderzoeker Markit voor de maand juni naar buiten. De cijfers van de verkopen van nieuwe huizen in juni volgen kort hierna.

Donderdag sloot de Dow-Jonesindex 0,7 procent in de min op 17.731,95 punten. De S&P verloor 0,6 procent tot 2102,15 punten. Technologiebeurs Nasdaq verloor 0,5 procent en eindigde op 5146,41 punten.