Nieuws Actueel

Wall Street opent in min

Lotte Grimberg 21 juli 2015

Wallstreet

De beurzen op Wall Street zijn de handelsdag dinsdag met verliezen aangevangen. Beleggers verwerken opnieuw een reeks kwartaalcijfers van toonaangevende bedrijven. Ook kijken ze uit naar de resultaten die technologiereuzen Apple en Microsoft nabeurs naar buiten brengen.

Na een paar minuten handelen stond de Dow-Jonesindex 0,7 procent lager op 17.981 punten en daalde de S&P 500 0,1 procent tot 2125 punten. De Nasdaq ging eveneens 0,1 procent achteruit tot 5215 punten.

IBM zag zijn marktwaarde bij opening 4,9 procent dalen. De technologiereus heeft veel last van negatieve wisselkoerseffecten, meldde het maandag nabeurs bij de presentatie van de kwartaalcijfers. De winst van het concern daalde afgelopen kwartaal met 17 procent en de omzet met 13 procent.

Uitzendbedrijf Manpower (min 4,7 procent) en motorenverkoper Harley-Davidson (plus 3,4 procent) zagen hun omzet en winst afgelopen kwartaal ook flink dalen ten opzichte van een jaar eerder. Zij wisten echter de verwachtingen van analisten te overtreffen.