Nieuws Actueel

'Wall Street opent lager'

Van onze redactie 21 mei 2015

Image 4939102

Voorbeurs werd bekend dat de eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week iets zijn gestegen, tot 274.000. Economen rekenden in doorsnee op 270.000 aanvragen. De economische activiteit in de Verenigde Staten lag volgens cijfers van de Federal Reserve van Chicago vorige maand opnieuw onder het langjarig gemiddelde.

Bij de bedrijven weet onder meer Hewlett-Packard (HP) de aandacht op zich gericht. Het concern, dat nabeurs de boeken opent, verkoopt een belang van 51 procent van zijn Chinese data-netwerkdivisie aan Tsinghua Holdings.

Best Buy

De verkopen van Best Buy bleken in het afgelopen kwartaal van het jaar beter dan analisten hadden voorzien. Toch daalde de vergelijkbare omzet van Amerika's grootste elektronicaketen op jaarbasis, zo werd donderdag gemeld.

Ook softwarebedrijf Salesforce kwam met kwartaalcijfers, evenals datamanagement en -opslagbedrijf NetApp. Bij Salesforce waren de resultaten beter dan verwacht, terwijl de cijfers van NetApp tegenvielen.

Overname

Ook op het overnamefront was er beweging. Drogist-apotheker CVS legt 12,7 miljard dollar op tafel om Omnicare, leverancier van geneesmiddelen aan bejaardentehuizen in de VS, in te lijven.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot woensdag 0,2 procent lager op 18.285,40 punten. De S&P 500-index stond 0,1 procent in de min op 2125,85 punten. Schermenbeurs Nasdaq noteerde marginaal in de plus op 5071,74 punten.

EPA