Nieuws Actueel

'Wall Street opent lager na Fed-dag'

Van onze redactie 18 september 2015

Image 5253142

De volgende beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank vindt eind oktober plaats. Mogelijk kan de Fed beslissen dan de rente te verhogen. Ook in december is er nog een rentevergadering. Inmiddels denken steeds meer economen dat de Fed mogelijk dit jaar helemaal de rente niet meer zal verhogen.

De macro-economische agenda op Wall Street is vrijdag nagenoeg leeg. Kort na opening van de handel komt nog een indicator over de economische ontwikkelingen in de Verenigde Staten van onderzoeksbureau Conference Board naar buiten.

Adobe

Aan het bedrijvenfront staat Adobe Systems negatief in de belangstelling. Het softwarebedrijf kwam donderdag nabeurs met tegenvallende verwachtingen.

Industrieconcern Johnson Controls kondigde voorbeurs aan de komende twee jaar wereldwijd 3000 banen te gaan schrappen om kosten te besparen. Dat komt neer op 2,5 procent van het totale personeelsbestand. Het banenverlies moet een besparing van 250 miljoen dollar per jaar opleveren.

De Dow-Jonesindex sloot donderdag 0,4 procent lager op 16.674,74 punten. De S&P 500 daalde 0,3 procent tot 1990,20 punten, terwijl de Nasdaq 0,1 procent steeg tot 4893,95 punten.