Nieuws Actueel

'Wall Street opent met verlies'

Van onze redactie 9 februari 2015

De Griekse premier Alexis Tsipras herhaalde zondag af te willen van de huidige noodkredieten van de eurolanden en het IMF. Hij zet onverminderd in op nieuwe afspraken, waarbij er meer ruimte moet ontstaan voor het herstel van de Griekse economie. Door de ramkoers ten opzichte van de andere eurolanden die hiermee wordt gekozen, dreigt Griekenland binnenkort afgesloten te raken van al zijn geldstromen.

De Europese beurzen gingen maandag door de uitspraken vanTsipras flink omlaag.

Hasbro

Speelgoedfabrikant Hasbro staat hoger voorbeurs. Het bedrijf kwam met resultaten die beter waren dan analisten hadden verwacht.

Motorola Solutions, het laatst overgebleven onderdeel van het Motorola-imperium, is op zoek naar een koper voor het bedrijf. Dit meldden bronnen rond het concern. De producent van communicatieappparatuur staat in de plus voorbeurs.

Apple

Apple gaat juist omlaag. De Zwitserse centrale bank heeft aandelen van het technologiebedrijf verkocht in het afgelopen kwartaal.

Aluminiumconcern Alcoa kreeg een afwaardering van JPMorgan Chase en noteert eveneens een verlies.

McDonald's

McDonald's liet weten dat de wereldwijde vergelijkbare winkelverkopen in januari met 1,8 procent zijn gedaald. Er werd verwacht dat de verkoop in winkels van het fastfoodconcern die langer dan een jaar zijn geopend met 1,2 procent zouden dalen.

De Dow-Jonesindex eindigde vrijdag 0,3 procent lager op 17.824,29 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 2055,47 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging 0,4 procent omlaag tot 4744,40 punten. Een beter dan verwacht cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt bood geen steun aan de handel.