Nieuws Actueel

'Wall Street opent vrijwel onveranderd'

Van onze redactie 11 juni 2015

Image 4993365

De winkelverkopen in de Verenigde Staten zijn in mei met 1,2 procent gestegen op maandbasis, conform de consensus van economen. In april was sprake van een bijgestelde stijging met 0,2 procent.

De uitkeringsaanvragen in de VS namen vorige week met 2000 toe tot 279.000. Hier werd gemiddeld een aantal van 275.000 aanvragen verwacht.

Nike

Verder werden cijfers gemeld over de Amerikaanse import- en exportprijzen. Nabeurs komt nog een cijfer over de bedrijfsvoorraden en -verkopen. Vrijdag worden gegevens gepubliceerd over de Amerikaanse producentenprijzen en het consumentenvertrouwen.

Bij de bedrijven staat Nike in de belangstelling. Het sportartikelenconcern heeft een langlopende sponsordeal gesloten met de Amerikaanse basketbalbond NBA. Nike zal de plaats innemen van Adidas als de exclusieve leverancier van kleding voor de basketbalteams van de NBA.

De producent van tandpasta Colgate-Palmolive staat op verlies voorbeurs, als gevolg van een afwaardering van Morgan Stanley.

Dow Jones

Woensdag gingen de markten in New York flink omhoog, mede dankzij de hoop op een doorbraak in de al maanden durende onderhandelingen over de Griekse schuldencrisis. De partijen hebben afgesproken de onderhandelingen te intensiveren. EU-president Tusk zei donderdag dat het hoog tijd is dat er besluiten worden genomen in de Griekse schuldenkwestie. De tijd van onderhandelen is voorbij, aldus Tusk.

De Dow-Jonesindex sloot woensdag 1,3 procent hoger op 18.000,40 punten. De S&P 500 steeg 1,2 procent tot 2105,20 punten en de Nasdaq won 1,3 procent tot 5076,69 punten.