Nieuws Actueel

Lichte winst Wall Street na gemengde cijfers

Van onze redactie 21 mei 2015

Image 4939875

Na bijna vier uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent in de plus op 18.298 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent naar 2131 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,4 procent tot 5089 punten.

Onderzoeksbureau Conference Board meldde vlak na de opening van de markt dat de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie vorige maand aanzienlijk zijn verbeterd. Volgens de Federal Reserve van Chicago bleef de economische groei in de VS in april echter nog ondermaats. Verder werd bekend dat de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS vorige week zijn opgelopen, terwijl de verkopen van bestaande huizen in april afnamen ten opzichte van de voorgaande maand.

HP omhoog

Hewlett-Packard (HP) won ruim 2 procent. De computerproducent, die nabeurs zijn kwartaalcijfers publiceert, meldde een miljardendeal in China, waar activiteiten worden verkocht aan de gerenommeerde Chinese Tsinghua-universiteit. Dat besluit volgt op strengere regels van de Chinese overheid voor buitenlandse producenten van hardware.

Best Buy werd 5,4 procent meer waard. De verkopen van Amerika's grootste elektronicaketen bleken in het afgelopen kwartaal beter dan analisten hadden voorzien.

Salesforce en NetApp

Beleggers waren ook tevreden over de kwartaalcijfers van Salesforce en beloonden het softwarebedrijf met een koerswinst van ruim 4 procent. Datamanagement en -opslagbedrijf NetApp stelde daarentegen teleur. De omzet zakte vorig kwartaal, terwijl de winst lager uitkwam dan verwacht. Het aandeel Netapp werd 12 procent minder waard.

Ook op het overnamefront was er beweging. Drogist-apotheker CVS legt 12,7 miljard dollar op tafel om Omnicare, leverancier van geneesmiddelen aan bejaardentehuizen in de VS, in te lijven. CVS won 3,4 procent op Wall Street, terwijl het aandeel Omnicare bijna 2 procent duurder werd.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,4 procent naar 60,42 dollar. De euro werd voor 1,1130 dollar verhandeld en was daarmee evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

EPA