Nieuws Actueel

'Wall Street stevent af op hogere opening'

Van onze redactie 25 september 2015

Image 5275424

De Amerikaanse economie is volgens een nieuwe schatting in het tweede kwartaal op geannualiseerde basis met 3,9 procent gegroeid. Eerder werd nog een groei van 3,7 procent gemeld. De bijstelling komt voor economen als een verrassing. Tijdens de handel komt nog een cijfer over het consumentenvertrouwen naar buiten.

Nike staat in de schijnwerpers na beter dan verwachte kwartaalcijfers. De sportkledingfabrikant wist de afgelopen periode, de eerste in zijn gebroken boekjaar, de winst met een vijfde op te voeren. Zelf sprak het bedrijf van een geweldige start van het jaar.

Intel

Chipmaker Intel profiteert mogelijk van een adviesverhoging door JMP Securities. Apple kan rekenen op extra belangstelling omdat de verkoop van zijn nieuwste reeks iPhones van start is gegaan. Concurrent Blackberry rapporteerde voorbeurs een groter dan verwacht verlies over het afgelopen kwartaal.

De leidende Dow-Jonesindex sloot donderdag 0,5 procent lager op 16.201,32 punten. De S&P 500 daalde 0,3 procent tot 1932,24 punten en de Nasdaq zakte 0,4 procent tot 4734,48 punten.