Nieuws Actueel

Wall Street toon veerkracht

Van onze redactie 27 mei 2015

Image 4953045

De Dow-Jonesindex stond halverwege de sessie 0,7 procent hoger op 18.169 punten. De S&P 500 ging 0,8 procent vooruit tot 2120 punten en de Nasdaq won 1,1 procent tot 5087 punten.

Tiffany zag zijn omzet en winst in het eerste kwartaal verder afnemen, mede door de duurdere dollar. De resultaten van het bedrijf waren echter alsnog beter dan in de markt werd verwacht, waardoor het aandeel 12 procent hoger stond.

Griekenland

Modebedrijf Michael Kors werd met een koersverlies van 23 procent juist afgestraft voor een tegenvallende winstprognose voor het lopende boekjaar. Het is het grootste koersverlies op één dag sinds het bedrijf in 2011 naar de beurs werd gebracht. Michael Kors wist de afgelopen jaren als nieuwkomer stelselmatig marktaandeel af te snoepen van gevestigde namen, maar sinds een paar maanden zit de klad er in. In het eerste kwartaal daalde de omzet in Noord-Amerika onverwacht.

Beleggers hielden ook de situatie in Griekenland in het oog. Nog voor de handelsaanvang stelde een Griekse ambtenaar dat er gewerkt wordt aan de opzet van een schuldenakkoord met de eurolanden. Vice-president van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis ontkende daarop echter dat een akkoord aanstaande is.