Nieuws Actueel

'Wall Street toont klein herstel'

Van onze redactie 28 januari 2015

Beleggers wachten op de uitkomsten van de rentevergadering van de Federal Reserve, later op de dag. De rente wordt naar verwachting niet gewijzigd, maar mogelijk komt er meer duidelijkheid over het moment waarop dit wel zal gebeuren.

Apple staat in de belangstelling, na de recordwinst over het vierde kwartaal die dinsdag nabeurs werd gemeld. Het elektronicabedrijf hield het astronomische bedrag van 18 miljard dollar over onder de streep, dankzij de populariteit van de in september geïntroduceerde nieuwe iPhones.

Yahoo

Internetbedrijf Yahoo meldde dinsdagavond zijn belang in de Chinese internetgigant Alibaba onder te willen brengen in een apart bedrijf. In totaal zullen 384 miljoen aandelen Alibaba, met een waarde van 40 miljard dollar, worden overgeheveld naar SpinCo, waarin de huidige aandeelhouders van Yahoo aandelen krijgen.

Telecombedrijf AT&T kwam dinsdag met onverwacht goede cijfers over het vierde kwartaal. De op een na grootste aanbieder van mobiele telefonie in de VS verwacht dat de winst dit jaar met een ,,laag enkelcijferig percentage'' zal stijgen.

Boeing

Woensdag liet vliegtuigbouwer Boeing weten dat in 2014 niet alleen de productie, maar ook de omzet en winst in 2014 zijn toegenomen tot nieuwe recordniveaus. Ook dit jaar verwacht het bedrijf zijn sterke marktpositie te kunnen gebruiken om verder te groeien.

Nabeurs komt Facebook met zijn kwartaalresultaten.

Dinsdag leidden zorgen over de kracht van de economische groei tot stevige verliezen op Wall Street. De Dow-Jonesindex sloot 1,7 procent lager op 17.387,21 punten en de S&P 500 daalde 1,3 procent tot 2029,55 punten. De Nasdaq verloor 1,9 procent tot 4681,50 punten.

EPA