Nieuws Actueel

'Wall Street verlengt winstreeks'

Van onze redactie 19 december 2014

De graadmeters op Wall Street blijven profiteren van de belofte van de Federal Reserve (Fed) om geduldig te zijn met het verhogen van het Amerikaanse rentetarief. Die toezegging blijft zorgen voor een positieve stemming onder beleggers. Ook in Azië en Europa sloeg de stemming na woensdag om.

Nike zag zijn winst en omzet in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar flink toenemen zo werd donderdag bekend. Ook de komende maanden ziet Nike met vertrouwen tegemoet. Het aantal orders tussen nu en april 2015 ligt 7 procent hoger dan een jaar eerder.

BlackBerry

De geplaagde smartphonefabrikant BlackBerry richt zijn energie de komende tijd vooral op het laten groeien van de omzet, zo maakte topman John Chen vrijdag bekend. BlackBerry zag de omzet afgelopen kwartaal flink dalen.

Het aandeel van textielwinkelketen American Apparel klom vrijdag in de voorbeurshandel verder omhoog nadat het in de afgelopen twee dagen al 82 procent aan beurswaarde won. Volgens ingewijden werkt oprichter en voormalig topman Dov Charney aan een overname via een externe financier, nadat hij eerder deze werd ontslagen door het bedrijf.

De Dow-Jonesindex eindigde donderdag 2,4 procent in de plus op 17.778,15 punten. De brede S&P 500 steeg 2,4 procent tot 2061,23 punten en realiseerde de grootste dagwinst sinds januari 2013. Technologiegraadmeter Nasdaq eindigde met een winst van 2,2 procent op 4748,40 punten.