Nieuws Actueel

Wall Street verliest verder terrein

Van onze redactie 18 september 2015

Image 5254206

De Dow-Jonesindex, waarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen zijn opgenomen, stond tijdens de middaghandel 1,5 procent lager op 16.425 punten. De bredere S&P 500 daalde 1,3 procent tot 1964 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 1,1 procent omlaag naar 4838 punten.

De Federal Reserve besloot donderdag de rente nog niet te verhogen, gezien de recente onrust op de financiële markten rond met name China. President Janet Yellen zei dat die de economische groei zouden kunnen afremmen. Daarmee wakkerde zij een vrees die onder beleggers al langer leeft, verder aan.

New York

Geen enkel hoofdfonds in New York ontkwam aan rode cijfers. De bank Goldman Sachs stond onderaan de Dow met een verlies van 2,9 procent. Branchegenoot JPMorgan Chase leverde 2,6 procent in, farmaciegigant Merck 2,7 procent.

Bovenaan de Dow stond technologiereus Apple. De maker van gadgets als de iPhone en iPad verloor altijd nog 0,2 procent, net als Procter & Gamble, het bedrijf achter bekende consumentenmerken als Gillette, Head & Shoulders, Oral-B, Ariel en Pampers.

Softwareproducent Adobe won 1,2 procent, ondanks tegenvallende verwachtingen die het uitsprak bij de presentatie van de resultaten over het derde kwartaal. Het bedrijf, bekend van programma's als Acrobat en Photoshop, wist in die periode wel de winst te verviervoudigen.