Nieuws Actueel

Wall Street verwerkt reeks cijfers

Van onze redactie 15 oktober 2015

Image 5340168

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,3 procent hoger op 16.978 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 2002 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq dikte 0,6 procent aan tot 4810 punten.

Netflix viel tegen. De aanbieder van internet-tv wist zijn bereik afgelopen kwartaal wereldwijd te vergroten tot ruim 69 miljoen betalende klanten. De groei van het aantal abonnees in de VS was echter flink lager dan verwacht. Het aandeel daalde ruim 8 procent.

Philip Morris

Goldman Sachs (min 0,7 procent) zag zijn winst in het derde kwartaal met 36 procent dalen. De opbrengsten van de bank kwamen daarbij voor het eerst in twee jaar lager uit dan 7 miljard dollar. Branchegenoot Citigroup zag de handelsinkomsten met 10 procent dalen. De bank, die meer dan de helft van zijn inkomsten buiten de VS behaalt, wist wel zijn nettowinst met 51 procent op te voeren. Citigroup won 2,1 procent op de beurs.

Ook tabaksproducent Philip Morris kan rekenen op een bovengemiddelde belangstelling. Het concern (plus 1 procent) verkocht in de afgelopen drie maanden minder sigaretten dan een jaar eerder. Daardoor vielen de omzet en winst flink lager uit dan in de vergelijkbare periode vorig jaar.

EPA