Nieuws Actueel

Wall Street viert Labor Day

Van onze redactie 7 september 2015

Image 5219439

De komende dagen is de agenda voor beleggers op Wall Street vrij leeg. De eerste belangrijke economische publicaties staan donderdag op de rol, dan worden onder meer de wekelijke uitkeringsaanvragen gemeld. Vrijdag volgen de producentenprijzen en het consumentenvertrouwen in 's werelds grootste economie.

Verder zijn de ogen deze week gericht op Apple. Het toonaangevende elektronicaconcern houdt woensdag zijn jaarlijkse 'event', waarop nieuwe producten worden gepresenteerd. Kenners gaan er onder meer van uit dat Apple een nieuw kastje voor zijn tv-diensten onthult.

De aandelenkoersen op Wall Street stonden vrijdag nog stevig onder druk. Nieuwe cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt verschaften beleggers geen helder zicht op de kracht van de economische groei en op het mogelijke rentebeleid van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken.

De Dow-Jonesindex, met daarin de dertig grootste beursfondsen, eindigde vrijdag 1,7 procent lager op 16.102,38 punten. De bredere S&P 500 zakte 1,5 procent tot 1921,22 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging met een verlies van 1 procent op 4683,92 punten het lange weekeinde in.