Nieuws Actueel

Wall Street wacht met winst op Grieks plan

Van onze redactie 9 juli 2015

Image 5069646

De Dow-Jonesindex koerste drie kwartier voor het slot 0,5 procent hoger op 17.602 punten. De S&P 500 ging 0,6 procent vooruit tot 2057 punten en de Nasdaq won 0,6 procent tot 4938 punten. Wall Street begon de handelsdag met winsten van meer dan 1 procent.

,,De laatste tijd zie je vaak dat beleggers zich in de loop van de handelssessie zorgen gaan maken over mogelijke ontwikkelingen tussen het slot en de opening op de volgende dag. Dat speelt vooral rond de situatie in Griekenland en China'', aldus een handelaar in New York. Griekenland heeft tot middernacht (Nederlandse tijd) om een hervormingsplan in te dienen, waar komend weekeinde diverse overlegrondjes over zullen plaatsvinden.

Alcoa

Voor de handelsaanvang werd bekendgemaakt dat vorige week 297.000 Amerikanen voor het eerst een werkloosheidsuitkering aanvroegen. Hoewel dat cijfer tegenviel, bleef het aantal aanvragen daarmee voor de achttiende week op rij onder 300.000. Dat is de langste reeks sinds het jaar 2000.

Bank of America en Citigroup, die woensdag flink aan waarde verloren, stonden tot 2,1 procent hoger. Aluminiumproducent Alcoa, dat woensdagavond als eerste met cijfers over het tweede kwartaal naar buiten kwam, steeg 1,8 procent. De omzet van het concern was beter dan verwacht, terwijl de winst achterbleef bij de gemiddelde analistenverwachting.

Coty

Drogisterijketen Walgreens Boots Alliance presenteerde beter dan verwachte cijfers en verhoogde bovendien zijn winstverwachting. Het bedrijf ging met een koerswinst van 4,2 procent aan kop in de S&P 500. Frisdrank- en snackfabrikant PepsiCo overtrof de verwachtingen in de markt maar zag een aanvankelijke koerswinst omslaan in een verlies van 0,9 procent.

Cosmeticabedrijf Coty moest 4,3 procent terug. Het bedrijf koopt een aantal cosmeticamerken van Procter & Gamble (min 0,1 procent) voor 12,5 miljard dollar (11,3 miljard euro).