Nieuws Actueel

'Wall Street wacht op Fed-notulen'

Van onze redactie 18 februari 2015

Beleggers hopen woensdag meer duidelijkheid te krijgen over het moment waarop de Fed de rente in de VS zal verhogen. Eerder werd al bekend dat een eventuele verhoging zeker niet voor april zal plaatsvinden. De centrale bank houdt de rente al sinds het dieptepunt van de kredietcrisis eind 2008 op een historisch laag niveau om de economie te ondersteunen.

Voorbeurs werd bekend dat het aantal in aanbouw genomen huizen in de Verenigde Staten in januari met 2 procent is gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Ook werden minder bouwvergunningen verstrekt. De producentenprijzen daalden in die periode met 0,8 procent in vergelijking met december. Kort voor de openingsbel volgen nog cijfers over de industriële productie in de VS.

Exxon Mobile

Het aandeel Exxon Mobil daalde in de voorbeurshandel. Dinsdag bleek dat Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van multimiljardair en investeerder Warren Buffett, zijn volledige belang in de oliegigant van de hand heeft gedaan. Ook het belang in olieconcern ConocoPhillips werd verkocht.

Horlogemaker Fossil Group weet de aandacht op zich gericht na teleurstellende prognoses voor de groei van de winst en omzet in het vierde kwartaal. Ook verlaagde het bedrijf de omzetverwachting voor het lopende kwartaal.

Zowel de Dow-Jonesindex, waarin de dertig grootste beursfondsen zijn opgenomen, en de bredere S&P 500 eindigde dinsdag met een winst van 0,2 procent. Dat bracht de Dow op 18.047,58 punten en de S&P 500 op 2100,34 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,1 procent tot op 4899,27 punten.

EPA