Nieuws Actueel

Wall Street wacht op Fed

Van onze redactie 17 juni 2015

Image 5009082

Economen rekenen er op dat de rente nu nog op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent zal blijven. Ze zullen opmerkingen van bankpresident Janet Yellen echter op een weegschaal leggen. Mogelijk valt uit haar woorden af te leiden op welke termijn wél een renteverhoging kan worden verwacht. De financiële markt rekent in doorsnee op september.

Qua bedrijfsnieuws weet onder meer softwarebedrijf Adobe de ogen op zich gericht. Het bedrijf meldde positieve kwartaalresultaten, wel vielen de verwachtingen voor het lopende kwartaal tegen. Nabeurs zal branchegenoot Oracle een kijkje in de boeken geven.

Schijnwerpers

Koeriersbedrijf FedEx rapporteerde een kwartaalverlies, inclusief eenmalige posten, van bijna 900 miljoen dollar. De omzet van het concer dikte wel aan.

Aan het overnamefront stonden de medische- en farmaceutische sector in de schijnwerpers. Zo meldde producent van medische technologie Hill-Rom ruim 2 miljard dollar te willen betalen voor branchegenoot Welch Allyn. Botox-producent Allergan neemt het Amerikaanse Kythera Biopharmaceuticals over voor bijna 2,1 miljard dollar.

De Dow-Jonesindex sloot de handesldag dinsdag 0,6 procent hoger op 17.904,48 punten. De brede S&P 500 noteerde eveneens 0,6 procent hoger op 2096,29 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent tot 5055,55 punten.