Nieuws Actueel

Wall Street wacht op signalen van Fed

Van onze redactie 17 maart 2015

Image 4812521

De Dow-Jonesindex sloot 0,7 procent in de min op 17.849,08 punten. De brede S&P 500 leverde 0,3 procent in tot 2074,20 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq eindigde met 4937,43 punten 0,2 procent hoger dan maandag.

De Fed gaf de afgelopen maanden aan het juiste moment voor de eerste renteverhoging sinds 2008 geduldig af te wachten. Economen denken dat de centrale bankiers die formulering deze week mogelijk laten vallen. Gunstige berichten over de Amerikaanse economie voedden de afgelopen weken het gevoel dat een renteverhoging aanstaande is.

Netflix

American Airlines was een van de grotere winnaars, met een plus van 7 procent. Het aandeel van de luchtvaartmaatschappij wordt opgenomen in de S&P 500. Dieetbedrijf Weight Watchers verloor daarentegen 2 procent na een adviesverlaging door Credit Suisse.

De aanbieder van internettelevisie Netflix eindigde 0,8 procent in de min. Beleggers reageerden op berichten dat technologiegigant Apple zijn eigen onlinetelevisiekanaal wil opzetten. Apple zelf werd 1,7 procent meer waard, mogelijk door berichten dat het bedrijf ook apparaten van andere merken wil accepteren bij inruilacties. Op die manier zou Apple de strijd met Android-smartphones willen volhouden.

Facebook

Boeing en Coca-Cola waren met plussen van bijna 1 procent de grootste winnaars in de Dow Jones. Chemiebedrijf DuPont sloot de rij van dertig hoofdfondsen, met een min van bijna 3 procent.

Facebook won 1,7 procent. Het bedrijf achter de socialenetwerksite gaf aan dat het mogelijk wordt geld over te maken met zijn Messenger-app.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,7 procent naar 43,15 dollar. De euro was met 1,0590 dollar ongeveer evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.