Nieuws Actueel

'Wall Street wacht op Yellen'

Van onze redactie 22 mei 2015

Image 4941864

Yellen zal in een toespraak de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie bespreken. Mogelijk wordt daaruit iets meer duidelijk over de timing van een renteverhoging in de Verenigde Staten. Naar verwachting zal de Federal Reserve langer wachten met het verhogen van de rente na een reeks zwakkere cijfers over de Amerikaanse economie.

Voorbeurs werd bekend dat de inflatie in de VS in april op jaarbasis is uitgekomen op min 0,2 procent, tegen min 0,1 procent een maand eerder. Dat cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen. Op maandbasis gingen de consumentenprijzen in de VS met 0,1 procent omhoog.

Deere

De producent van landbouwmachines Deere staat in de belangstelling. Het bedrijf verhoogde zijn winstverwachting voor het gehele jaar, ondanks een verslechtering van de resultaten in het afgelopen kwartaal. Het bedrijf had te kampen met een zwakkere vraag naar zijn landbouwmachines.

De keten van kinderkledingwinkels Aeropostale gaat hard omlaag voorbeurs. Het bedrijf voorspelt een groter kwartaalverlies.

Foot Locker

Sportwinkelketen Foot Locker wist beter dan verwachte resultaten naar buiten te brengen en staat op een plus.

De Dow-Jonesindex eindigde donderdag na een rustige handelsdag onveranderd op 18.285,74 punten. De S&P steeg 0,2 procent naar 2130,82 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,4 procent tot 5090,79 punten. Maandag blijven de beurzen in New York dicht voor Memorial Day.

EPA