Nieuws Actueel

Wall Street weer druk met kwartaalcijfers

Van onze redactie 21 juli 2015

Image 5098160

,,Het is nu tijd om de focus te verleggen, weg van Griekenland en China, naar de harde feiten van het kwartaalcijferseizoen'', zei een marktkenner van de Deutsche Postbank tegen persbureau Bloomberg.

IBM maakte maandagavond laat al bekend veel last te hebben van negatieve wisselkoerseffecten. De winst van het concern daalde afgelopen kwartaal met 17 procent en de omzet met 13 procent.

Manpower

Ook uitzendbedrijf Manpower en motorenverkoper Harley-Davidson hebben hun omzet en winst vorig kwartaal flink dalen ten opzichte van een jaar eerder, zo lieten zij voorbeurs weten. Beide bedrijven wisten wel de verwachtingen van analisten te overtreffen.

Industrieel conglomeraat United Technologies heeft zijn winstverwachting voor het hele jaar verlaagd. Zowel bij de divisie die vliegtuigonderdelen maakt als bij liftproducent Otis vallen de ontwikkelingen tegen.

Qualcomm

Verder weet chipmaker Qualcomm de aandacht op zich gericht. De Wall Street Journal meldde op basis van ingewijden dat het bedrijf zijn strategie onder de loep neemt en mogelijk banen gaat schrappen.

Nabeurs komen ook GoPro en Yahoo! nog met hun kwartaalresultaten.

Maandag bereikte de Nasdaq voor de derde handelsdag op rij nog een nieuw recordniveau. De S&P 500 stond een fractie onder de top van twee maanden geleden en de Dow-Jonesindex boekte terreinwinst, maar bleef bijna 200 punten onder de piek die in mei werd bereikt. De positieve teneur op Wall Street was vooral te danken aan kwartaalresultaten die beter waren dan analisten voorzagen.