Nieuws Actueel

Wall Street weer stevig in de min

Van onze redactie 13 maart 2015

Image 4806994

De Dow-Jonesindex met daarin de 30 belangrijkste Amerikaanse beursfondsen, stond tijdens de middaghandel 1,3 procent lager op 17.656 punten. De bredere S&P 500 daalde 1,1 procent naar 2044 punten, terwijl de technologiegraadmeter Nasdaq 0,9 procent terugviel tot 4848 punten.

Voorbeurs bleek dat de prijzen die Amerikaanse fabrikanten voor hun producten rekenen, vorige maand onverwacht zijn gedaald. Ook een afname van het consumentenvertrouwen zoals dat maandelijks wordt gemeten door de universiteit van Michigan, kwam voor economen als een verrassing.

Sterkste dalers Geen enkele hoofdfonds wist het hoofd boven water te houden. De sterkste dalers in de Dow waren technologieconcern IBM en industriegigant United Technologies. Beide aandelen verloren 2,8 procent. General Electric leverde 2,2 procent in. Softwarereus Microsoft en telefoniebedrijf Verizon hielden de schade beperkt met verliezen rond 0,1 procent.

Een witte raaf op Wall Street was Herbalife, dat 7,7 procent meer waard werd. Volgens ingewijden is de FBI een onderzoek begonnen naar investeerder Bill Ackman en medewerkers van zijn beleggingsbedrijf Pershing Square, die de koers van de verkoper van dieetproducten zouden hebben gemanipuleerd.