Nieuws Actueel

Wall Street zakt na uitspraken Yellen

Van onze redactie 4 november 2015

Image 5407010

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond tijdende de middaghandel 0,4 procent in de min op 17.839 punten. De bredere S&P zakte 0,6 procent tot 2098 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq moest 0,4 procent terug tot 5124 punten.

Voorzitter Yellen van de Federal Reserve zei tegen het Amerikaanse Congres dat alle opties, inclusief de langverwachte renteverhoging, op tafel liggen als het Fed-bestuur volgende maand voor het laatst dit jaar vergadert. Een en ander zal afhangen van hoe de economie en banenmarkt zich verder ontwikkelen.

Werkgelegenheid

De werkgelegenheid blijft vooralsnog groeien, bleek woensdag uit cijfers van salarisstrookverwerker ADP. De banengroei in de publieke sector was vorige maand wat sterker dan economen hadden voorzien. Ook cijfers over de ontwikkelingen in de dienstensector in oktober schetsten een rooskleurig beeld.

Behalve economische data en de woorden van Yellen verwerken beleggers de kwartaalresultaten van een reeks bedrijven. De fabrikant van elektrische auto's Tesla zag zijn cijfers beloond worden met een koerssprong van bijna 10 procent.

De resultaten van Groupon daarentegen vielen zwaar tegen. De beurswaarde van de aanbieder van digitale kortingscoupons kelderde 27 procent. De cijfers van de mediaconcerns Time Warner en 21st Century Fox konden beleggers evenmin bekoren, beide aandelen leverden meer dan 9 procent in.