Nieuws Actueel

Wall Street zet opmars voort

Van onze redactie 18 november 2014

De leidende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel 0,3 procent in de plus op 17.693 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,5 procent naar een nieuwe recordstand van 2052 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,7 procent bij en stond op 4705 punten.

Botox-maker Allergan stond wederom in de belangstelling. Het farmaciebedrijf, dat maandag al meer dan 5 procent won nadat het een overnamebod van 66 miljard dollar had ontvangen van branchegeboot Actavis, kreeg er nog eens ruim 2 procent bij. Actavis was eveneens in trek met een koerssprong van 7,4 procent.

Zorgsector

Ook bij de hoofdfondsen trokken bedrijven in de zorgsector de kar. Zorgverzekeraar en -dienstverlener UnitedHealth was de sterkste stijger in de Dow met een winst van 1,9 procent. De farmaceuten Johnson & Johnson, Merck en Pfizer stegen tussen de 0,6 en 1,2 procent in waarde.

Doe-het-zelfketen Home Depot kwam als een van de laatste grote Amerikaanse bedrijven met resultaten. Hoewel de onderneming de afkoeling op de woningmarkt goed lijkt te hebben verteerd en de winst en omzet in het derde kwartaal wist op te voeren, zakte het aandeel 1,5 procent. Daarmee stond onderaan de Dow.

Ook de technologiebedrijven Microsoft en IBM waren uit de gratie bij beleggers. Beide aandelen waren met een verlies van ruim 1 procent eveneens onderin de hoofdindex terug te vinden.

EPA