Nieuws Actueel

Wall Street zet stap vooruit

Van onze redactie 16 juni 2015

Image 5007358

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 21.30 uur (Nederlandse tijd) 0,6 procent hoger op 17.903 punten. De brede S&P 500 noteerde eveneens 0,6 procent hoger op 2096 punten en ook de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 5057 punten.

De Fed is inmiddels aan zijn tweedaagse beleidsvergadering begonnen. De Amerikaanse centrale bank houdt de rente waarschijnlijk onveranderd. Beleggers hopen echter wat meer duidelijkheid te krijgen over de timing van een renteverhoging. Fed-president Janet Yellen zal woensdag ook een toelichting geven op het rentebesluit. De markt denkt dat de centrale bank in september zal beginnen met het verhogen van de rente.

Woningen

Eerder op de dag bleek uit cijfers van de Amerikaanse overheid dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten in mei met 11,1 procent is gedaald tot 1,036 miljoen op jaarbasis. In april steeg de woningbouw nog met ruim 22 procent.

Luchtvaartmaatschappij American Airlines noteerde een verlies van 1,1 procent. De maatschappij kondigde aan de levering van 35 Airbus-vliegtuigen met enkele jaren uit te stellen.

Vliegtuigmaker Boeing stond nagenoeg onveranderd. Mogelijk wachten investeerders op de definitieve uitkomst van de luchtshow in Parijs. Zowel Boeing als de Europese concurrent Airbus wisten daar op dag twee van de show nieuwe orders binnen te halen.

Euro

Cosmeticagroep Coty won ruim 19 procent. Het concern lijkt de belangrijkste gegadigde om een aantal activiteiten van Procter & Gamble (P&G) over te nemen. P&G won 1,4 procent als gevolg van het nieuws, dat door persbureau Reuters op basis van ingewijden naar buiten werd gebracht.

De euro was 1,1246 dollar waard, tegen 1,1230 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent tot 59,99 dollar. Brentolie werd 0,3 procent goedkoper op 63,75 dollar per vat.