Nieuws Actueel

Wall Street zet weer stap terug

Van onze redactie 31 maart 2015

Image 4835188

Ruim een halfuur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 1 procent lager op 17.792 punten. De brede S&P 500 zakte 0,8 procent tot 2069 punten. De door technologiebedrijven gedomineerde Nasdaq leverde 0,9 procent in tot 4903 punten.

Beleggers kregen gemengde berichten over de Amerikaanse economie. Vlak na opening bleek uit nieuwe cijfers dat het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten deze maand sterk is gestegen. Anderzijds werd gemeld dat de economische activiteit in de regio rond Chicago in maart opnieuw is afgenomen.

Chevron

Olieconcern Chevron en grote industriële bedrijven als Boeing en Caterpillar stonden onderaan de Dow Jones met verliezen van bijna 2 procent. Ook zorgbedrijf United Health hoorde bij de grotere verliezers, met een min van 1,9 procent. Maandag won het bedrijf nog 2,5 procent, na de aankondiging van een miljardenovername.

De Dow werd aangevoerd door creditcardbedrijf American Express, dat 0,4 procent won. Coca-Cola en Cisco Systems waren de enige andere winnaars onder de dertig hoofdfondsen, met plusjes van 0,3 procent.

Charter Communications

Charter Communications werd 6 procent meer waard. De aanbieder van kabel-tv maakte bekend zijn branchegenoot Bright House Networks in te lijven voor ruim 10 miljard dollar.

Kantoorartikelenhandelaar Staples leverde 2,5 procent in. Het bedrijf heeft van de Amerikaanse autoriteiten een verzoek ontvangen voor meer informatie over de geplande overname van Office Depot.

Eerste kwartaal

Beleggers lopen langzaam warm voor de resultaten van het eerste kwartaal. Aluminiumbedrijf Alcoa is op 8 april het eerste grote bedrijf dat de boeken van de eerste maanden van 2015 opent.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 2,4 procent naar 47,52 dollar. Ook Brentolie werd ruim 2 procent goedkoper en kostte 55 dollar per vat. De euro werd dinsdagavond voor 1,0750 dollar verhandeld, tegen 1,0745 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.