Nieuws Actueel

Wall Street ziet verliezen oplopen

Van onze redactie 9 februari 2015

Daarnaast zorgden het geweld in het oosten van Oekraïne en tegenvallende economische cijfers uit China voor een wat nerveuze stemming onder beleggers.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde een half uur voor de slotbel 0,6 procent lager op 17.717 punten. De brede S&P 500 zakte 0,5 procent tot 2045 punten. Technologiebeurs Nasdaq ging 0,4 procent omlaag en stond op 4726 punten.

Speelgoedfabrikant Hasbro noteerde 7,2 procent hoger dankzij resultaten die beter waren dan analisten hadden verwacht. Het aandeel Motorola Solutions, het laatst overgebleven onderdeel van het Motorola-imperium, klom 4,5 procent. Motorola zou op zoek zijn naar een koper voor het bedrijf.

Apple Apple (plus 0,4 procent) en Microsoft (plus 0,1 procent) zouden zich volgens ingewijden op de obligatiemarkt willen begeven. Microsoft is volgens hen van plan miljarden dollars op te halen met obligaties in de VS. Apple overweegt juist obligaties in Zwitserse franks uit te geven om te kunnen profiteren van de lage rentes in het Alpenland.

Aluminiumconcern Alcoa kreeg een afwaardering van JPMorgan Chase en noteerde een verlies van 5,7 procent.

Griekenland Net als in Europa wordt door Amerikaanse beleggers gelet op de situatie rond Griekenland. De Griekse premier Alexis Tsipras ligt op ramkoers met de andere eurolanden. Hij wil af van de huidige noodkredieten van de eurolanden en het IMF, waarbij er meer ruimte moet ontstaan voor het herstel van de Griekse economie. Daardoor dreigt Griekenland binnenkort afgesloten te raken van al zijn geldstromen. Volgens ingewijden wordt er in Athene echter in samenwerking met vertegenwoordigers van de Europese Commissie aan een compromis gewerkt.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg maandag een half uur voor de slotbel op Wall Street 2 procent tot 52,74 dollar. Brent kostte 0,6 procent meer op 58,14 dollar per vat. De euro was 1,1327 dollar waard, tegen 1,1325 dollar bij de sluiting van de Europese handel op maandag.