Nieuws Actueel

Wallen dicht tijdens protest prostituees

Van onze redactie 7 april 2015

Image 4844698

Daarmee zou het de grootste demonstratie van sekswerkers ooit kunnen worden, zegt Mariska Majoor van de belangenvereniging voor sekswerkers PROUD.

Ramen sluiten De gemeente Amsterdam wil de helft van de ongeveer 500 raambordelen sluiten om de leefbaarheid in het gebied te vergroten en de criminaliteit te verminderen.

Averechts Volgens Majoor werkt dit beleid averechts. "Het werk van zelfstandig sekswerker is legaal. Door sluiting van ramen zullen veel vrouwen illegaal vanuit hotels of huis gaan werken."

Beslissende fase Het opschonen van de Wallen is begonnen in 2007. Inmiddels zijn al meer dan 100 ramen gesloten. Volgens Majoor bevindt het project zich nu in een beslissende fase. "Het is de laatste kans om ons standpunt kenbaar te maken." De prostituees lopen om 18.00 uur van de Wallen naar het stadhuis, waar ze een petitie willen aanbieden aan burgemeester Van der Laan.

Of alle sekswerkers donderdag komen opdagen is nog even afwachten. "De meesten willen niet herkenbaar zijn. Ik heb 200 maskers besteld, maar misschien durven sommigen toch niet", aldus Majoor.