Nieuws Actueel

Wanders turnt LG Hausys om in stille oase

Rik Nizet 24 februari 2015

Topontwerper Marcel Wanders heeft voor elektronicaconcern LG Hausys twee exclusieve en contrasterende ruimtes ontworpen. "We hebben hun volledige potentieel benut, van wand tot vloer, van coating tot folie en verder. Het leukste was om de mogelijkheden van de verschillende materialen tot in het onverwachte door te trekken."

Het ontwerp is oorspronkelijk bedacht rond de thema's van macrokosmos; de gelaagde, ornamentele onmetelijkheid van het heelal, en microkosmos; geordende systemen en patronen die op microscopisch niveau te vinden zijn.

Fantasie"We hebben een ruimte gemaakt vol fantasie en verrassingen, waar mensen kunnen verblijven, genieten en kennis kunnen maken met de eindeloze mogelijkheden van de vele materialen van LG Hausys. We hebben hun volledige potentieel benut, van wand tot vloer, van coating tot folie en verder. Het leukste was om de mogelijkheden van de verschillende materialen tot in het onverwachte door te trekken", vertelt Marcel Wanders.

Stille oase voor overpeinzingenDe rationele ruimte is een functionele ontmoetingsruimte die dynamische dialogen en informatie-uitwisseling aanmoedigt. De vloeren en de wanden zijn uitgevoerd in metalen panelen met geometrische vormen die de openheid en scherpte van de ruimte benadrukken. Vergeleken met deze rationele zone is de emotionele ruimte intiemer, mysterieuzer en poëtischer. In de emotionele ruimte komt het Blooming Universe-patroon van Wanders terug waardoor de ruimte aanvoelt als een stille oase voor overpeinzingen. Hier strekken het LG Gracia-behang zich uit naar alle omringende objecten: van zitplaatsen tot decoratieve stukken en staande lampen.

MedaillonIn het centrum van de ruimtes hangt een langzaam ronddraaiend medaillon die de veelzijdigheid van één van de gebruikte materialen laat zien. Het medaillon is geïnspireerd op één van de patronen van Wanders. De helder witte - en het metallic folie-oppervlak van het medaillon, doet poëtisch aan. De bezoeker wordt naar een zitplaats gelokt om de schoonheid van de dramatisch verlichte sculptuur te bewonderen.

De rationele en emotionele werelden van Marcel Wanders zijn op de LG Hausys-stand te zien in de Superdesign Show in het Temporary Museum for New Design in Milaan tijdens de Salone del Mobile, die van 14 tot 19 april plaatsvindt.