Nieuws Actueel

Wapens en munitie gevonden bij actie Nijmegen

Van onze redactie 13 januari 2015

Ook zijn drugs en geld aangetroffen. 2 auto's, een motor en computers zijn in beslag genomen. 3 mannen zijn opgepakt.

Ontvoeringen De mannen, van wie er 2 lid zijn van motorclub No Surrender, zijn mogelijk betrokken geweest bij 2 ontvoeringen in oktober vorig jaar.

Hennepkwekerij Ze zouden ook meer weten van een enorme hennepkwekerij die is ontmanteld in Dodewaard. In een loods daar vond de politie tienduizenden hennepstekjes. 6 Nijmegenaren zitten daarvoor al sinds november vorig jaar vast.

De politie viel dinsdagmorgen rond 05.00 uur met ongeveer 100 mensen binnen in huizen, garageboxen en bedrijfspanden in Nijmegen, Groesbeek, Lent en Beuningen. In de Nijmeegse wijk Waterkwartier is ook een café doorzocht.

De mannen ontvoerden eerst een vrouw, een familielid van een van de voor de hennepkwekerij opgepakte verdachten. Ze werd bedreigd met een vuurwapen en in een auto getrokken. De ontvoerders wilden de opbrengst van de hennepkwekerij hebben, maar gingen er uiteindelijk vandoor toen ze merkten dat de politie was gewaarschuwd. Een week later werd om dezelfde reden een man ontvoerd en later weer vrijgelaten. De politie onderzoekt wat de motorclub met de zaken te maken heeft, zegt een woordvoerder. Meer arrestaties worden verwacht.