Nieuws Actueel

Warm weer drukt resultaten energiebedrijf Eneco

Van onze redactie 4 maart 2015

Image 4792905

De omzet zakte met 13 procent tot 4,59 miljard euro, de winst kwam 15 procent lager uit op 206 miljoen euro. Het is voor het eerst sinds 2010 dat Eneco te maken kreeg met een dalende omzet en nettowinst.

Minder gas en warmte Door de hogere temperaturen in 2014 zette Eneco net als zijn branchegenoten aanzienlijk minder gas en warmte af. Bovendien werden de resultaten gedrukt door lagere gas- en stroomprijzen. Verder kreeg het nutsbedrijf minder geld binnen uit het transport van energie omdat de toezichthouder de tarieven daarvan heeft verlaagd.

Eneco wil de komende jaren groeien door sterker in te zetten op het aanbieden van duurzame producten en diensten. Het bedrijf werd in december door consumenten- en milieuorganisaties uitgeroepen tot de meest duurzame stroomleverancier van de grote energiebedrijven in Nederland.

Aandeelhouders Eneco is in handen van een groep gemeenten. Rotterdam en Den Haag zijn de grootste aandeelhouders. Het bedrijf heeft 2,2 miljoen klanten heeft en telt circa 7000 werknemers.