Nieuws Actueel

Wat bezielt modewinkel Herman Sans om personeel mee te laten doen aan de Strongmanrun?

Van onze redactie 8 september 2015

Hermansans

Volgens directeur Tom Sans weegt het voordeel van fit personeel ruimschoots op tegen het risico op blessures.

WatjesHet is voor veel werkgevers een grote ergernis: personeel dat fanatiek gaat sporten en dan wekenlang uit de roulatie is met kapotte kniebanden of verstuikte enkels. Als werkgever zit jíj vervolgens met de lasten. En op het obstakel-parcours van de Strongmanrun in Nijverdal knakt nog wel eens een gewrichtje: het is bepaald geen evenement voor watjes. Dus wat bezielt modewinkel Herman Sans om personeel te stimuleren hieraan mee te doen?

TrainingTom Sans: “Die Strongmanrun is geen eenmalig evenement. De trainingen beginnen al in januari en er wordt veel aandacht besteed aan een goede conditie en blessurepreventie. De een traint wat meer, de ander wat minder, maar onze mensen stimuleren elkaar om mee te gaan, helpen elkaar door de moeilijke momenten heen, gaan samen naar voorbereidingswedstrijdjes. Je ziet gewoon dat ze er energie van krijgen, dat ze meer lachen en fitter in het leven staan.

DuimEn dat voordeel vind ik veel groter dan het risico op een blessure. Vorig jaar liep één van ons een verrekte enkelband op tijdens de voorbereiding, dit jaar heeft een medewerkster haar duim gebroken op de laatste hindernis. Haar hand zit in het gips maar ze is wel aan het werk. Het zijn ook geen pieperds hoor, de mensen die meedoen. Weet je, dat is natuurlijk ook wat zo’n wedstrijd spannend maakt: juist omdat er risico is, is het spectaculair en is het een prestatie als je de eindstreep haalt.”

FeestjeTom Sans was één van de drie Sans-familieleden die meededen. Daarnaast waren er acht personeelsleden die de Strongman- of de Sisterrun liepen. Volgens verkoopster Audrey Middelkamp was de deelname “echt een feestje". "Het was hartstikke zwaar maar we liepen de hele tijd met een grote lach op ons gezicht. De collega’s die zelf niet meedoen staan wèl langs het parcours om ons aan te moedigen, daar word je vrolijk van."

Stimulans"Het is echt een stimulans als je in zo’n hechte groep meedoet, je gaat er met z’n allen helemaal voor. Als je eens geen zin hebt, dan sleept de groep je er wel doorheen, dat is een mooie stok achter de deur. Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat hardlopen iets voor mij zou zijn, maar ik merk nu dat ik er rust van in mijn hoofd krijg. Het is dus niet alleen leuk, maar ook heel goed voor me. En iedereen in de winkel is ontzettend trots op ons: we hebben 50 minuten sneller gelopen dan vorig jaar! Dat is een hartstikke lekker gevoel.”