Nieuws Actueel

Wat de staat van je bureau over jou zegt

Lotte Grimberg 16 februari 2015

De staat van je werkplek zegt meer over jou als persoon dan je zou denken. De ene werkt liever op een werkplek die bezaaid is met brieven en post-its, de ander geeft de voorkeur aan een strakke bureau-indeling. Voor beide valt wat te zeggen, zo blijkt uit verschillende onderzoeken.

Ben jij iemand die elke dag zijn toetsenbord afstoft en zijn post sorteert? Dan ben je een persoon die doelgericht kan werken. Uit onderzoek gepubliceerd in Psychological Science blijkt dat een persoon productiever wordt wanneer een bureau in nette staat is. Daarnaast blijkt dat een opgeruimde werkruimte er ook voor zorgt dat werknemers vaker doen wat er van ze verwacht wordt en dat ze betere voedselkeuzes maken.

Portie chaosZiet jouw bureau eruit alsof er een bom ontploft is? Dan ben je een stuk associatiever en creatiever dan je nette collega's. Met een gezonde portie chaos is dus niets. Een groot voordeel van een chaotisch bureau is, dat je buiten de lijntjes durft te denken.

Gouden formuleEen nieuw idee moet je dus bedenken aan een rommelig bureau. Voor de uitwerking moet alles eens even goed opgeruimd worden. Dat is de gouden formule voor een topidee.