Nieuws Actueel

Waterman Onions uit Emmeloord zet Flevolandse uit op de kaart

Waterman Onions in Emmeloord rijdt vanaf dinsdag met twee mobiele eyecatchers door Flevoland. Twee trailers zijn namelijk volledig voorzien van grote full colour afbeeldingen.

Van onze redactie 19 november 2015

Uit 15

De ene toont een met kuubskisten volgeladen trailer, op de andere worden de uien verleidelijk gepresenteerd met een herkenbaar uienveld in de polder op de achtergrond.

World Onion CityMet deze regiocampagne wil Waterman Onions vooral de Flevolandse ui nader op de kaart zetten. Het Emmeloorder sorteer- en verpakkingsbedrijf behoort tot een van de grootste uienverwerkers van Nederland met ruim 120.000 ton uienproduct per jaar. Emmeloord is World Potato City, "maar ook World Onion City. Flevoland is namelijk een van de grootste teeltgebieden ter wereld'', aldus Jurriën van den Berg van het bedrijf. "We willen onze telers ook laten zien dat ze trots mogen zijn op hun product.''

De trailers zullen vooral in de regio Flevoland ingezet worden. Logistiekpartner Transportbedrijf Wiegmink uit Kraggenburg rijdt de volgeladen trailers van het boerenerf naar Waterman Onions om te sorteren en te verpakken.

OntwerpCommunicatieadviesbureau KWOOT tekende voor het ontwerp van de visuals en Pim van der Maden voor de fotografie. Zij kregen creatieve vrijheid van de uienverpakker. "Als het maar opvalt en anders is dan alle andere transporteurs doen'', aldus Jurriën van het Emmeloorder bedrijf. "De uienteler die deze trailer op zijn erf ontvangt, moet blij verrast zijn. Dat was onze opdracht.''