Nieuws Actueel

Waterpolitie test speedboot fataal ongeluk

Van onze redactie 14 november 2014

De politie heeft donderdag 30 oktober vaarproeven gehouden. Daarvoor is de houten speedboot van de Oosterbeker gebruikt.

Snelheid Volgens een woordvoerder van het OM is onderzocht hoe de boot zich gedraagt bij verschillende snelheden en hoeveel zicht de schipper had op het moment van de fatale aanvaring.

Sloep Justitie had donderdag een rechtszitting gepland, maar die is uitgesteld. Er is tijd nodig om de uitkomsten van de vaarproeven te verwerken. Er is nog geen nieuwe zitting gepland. Op zaterdag 2 augustus overvoer de Oosterbeker een sloep met zijn onverlichte speedboot. 2 mannen kwamen om. Eind dit jaar houdt de Utrechtse rechtbank een regiezitting. Daarin wordt de stand van zaken in het onderzoek besproken.

Drugszaak Uit onderzoek van deze krant bleek de verdachte betrokken te zijn bij een grote Gelderse drugszaak. Hij werd in november 2011 veroordeeld tot 14 maanden cel voor het witwassen van ruim 1 miljoen euro. Volgende week donderdag is bij het Arnhemse gerechtshof een regiezitting in deze zaak.