Nieuws Actueel

Wauw! Bloemen en Meer verovert Oost-Nederland vanuit Goor

Van onze redactie 11 september 2015

Wauw Bloemen Peterde Wit Ellyvan Duist Lenneke Lingmont

De doelstelling is om volgend jaar maandelijks een bloemenzaak in Twente en de Achterhoek te openen, vertellen directeur Peter de Wit en commercieel medewerkster Elly van Duist. De Wit voert momenteel gesprekken om bloemenwinkels in onder meer Enschede (twee stuks) in Oldenzaal te beginnen. Over andere plaatsen wil hij zich nog niet uitlaten. „Maar de volgende vijf staan er aan te komen. We zoeken locaties met goede parkeergelegenheid en het liefst een goede supermarkt in de buurt”, aldus De Wit. In de winkels worden niet alleen bloemen verkocht, maar ook decoratie-artikelen. Aan de Boekeloseweg in Hengelo heeft ‘Wauw! Bloemen en Meer’ ook een boekettenautomaat staan.

TankstationsVanuit Goor worden ook zestien tankstations van bloemen voorzien. Binnenkort probeert de keten verkooppunten te krijgen in, bijvoorbeeld, supermarkten in kleine(re) kernen en in bejaardencentra. Directeur De Wit is uit Hillegom afkomstig en heeft een overslagbedrijf in Aalsmeer. Van Duist is een Hengelose.

Het distributiecentrum staat aan de Klavermaten, op bedrijvenpark Zenkeldamshoek. De Wit: „Wij hebben voor Goor gekozen, omdat de plaats centraal ligt in ons werkgebied. Bovendien ligt dit bedrijvenpark vlakbij de A1 en ziet het er netjes uit.”

Verse bloemenIn het distributiecentrum komen wekelijks drie keer - duizenden - verse bloemen binnen die in koelcellen worden opgeslagen en vervolgens worden uitgeleverd. De bloemen komen van kwekers uit Aalsmeer en Ethiopië. Daarnaast werkt De Wit met lokale kwekers. Hij noemt Twente en de Achterhoek ‘een bloemengebied’. „Hier worden veel boeketten verkocht. Ook in Duitsland zijn ze gek op bloemen. De tendens is dat mensen - weer - de tijd nemen een mooi boeket uit te zoeken en zich graag laten adviseren.”

Foto: Peter de Wit en Elly van Duist van de bloemenwinkelketen ‘Wauw! Bloemen en Meer’ voor het distributiecentrum. (Lenneke Lingmont)