Nieuws Actueel

'We komen terug'

Rik Nizet 23 februari 2015

"Heel jammer dat we hebben verloren, maar we komen terug." Zo reageren de Nederlanders Job Roggeveen, Joris Oprins en Marieke Blaauw nadat ze met hun korte animatiefilm A Single Life naast een Oscar hadden gegrepen.

De belangrijkste Amerikaanse filmprijs ging zondagavond (lokale tijd) in hun categorie - korte animatiefilms - naar Feast van studio Disney. "Het was voor ons al bizar om genomineerd te zijn en om dit feest van de uitreiking hier in Los Angeles mee te maken", zei Job Roggeveen namens het drietal.

Over de winnende film van Disney zegt hij: "Die video is heel erg goed gemaakt, met een goede visie, maar wel wat middle of the road. Dat is een smaakverschil. Wij houden meer van een verhaal met een randje. Verder moet je wel bedenken dat ze die productie met vijftig man hebben gemaakt en wij de onze met z’n drieën."

Nieuwe animatiefilmHet trio is al weer aan de slag met een nieuwe animatiefilm over een imaginair vriendje, laat Roggeveen weten. Die productie komt naar verwachting in augustus of september uit en gaat acht minuten duren. Dat is langer dan hun twee minuten durende film die in de race was voor een Oscar en die gaat over een reis door het leven na het opzetten van een mysterieuze vinyl single.

Interessante ervaring"Maar voorlopig hebben we hier bij de Oscaruitreiking heel veel mensen leren kennen en goede relaties opgebouwd'', vervolgt Roggeveen. "Ik zie ons hier over een aantal jaren nog wel terugkomen. Nogmaals, het was een hele interessante ervaring.’’