Nieuws Actueel

We verwachten te veel van managers

Merlijn Ensing 13 februari 2014

Medewerkers verwachten soms te veel van managers, terwijl ze zelf heel goed in staat zijn hun eigen moeilijkheden te regelen. Meer durf en het heft in eigen handen nemen past daarom perfect in de huidige organisatorische tijdsgeest. Dat stellen veranderexperts en bestsellerauteurs Sasja Dirkse en Angela Talen in het nieuwe boek ‘Dit is de maand waarin ik het anders doe’.

Talen: “We laten te veel afhangen van managers en leidinggevenden terwijl we al op voorhand weten dat zij minimale invloed hebben op de persoonlijke verandering bij medewerkers.” Daarom biedt het koppelen van bedrijfsvitaliteit met het zelforganiserend vermogen van medewerkers een interessante kans. Dit nodigt de medewerker uit om focus te hebben op de eigen ontwikkeling en productiviteit. Met de juiste ondersteuning kan dan een win-win situatie ontstaan. In hun twaalfde publicatie “Dit is de maand waarin ik het anders doe” stellen Talen en Dirkse de aanpak voor deze ondersteuning centraal, met het 4 disciplinemodel voor persoonlijk leiderschap in verandering als kern. Op basis van dit model is het boek ontwikkeld.

Sleutel tot groeiDe meeste frustraties van medewerkers komt voort uit ineffectief gedrag. De veranderexperts willen de Nederlandse professional daarom benadrukken dat zij de sleutel tot beter en gelukkiger werken zelf in de hand hebben. Het boek biedt wetenswaardigheden over hoe persoonlijke verandering werkt en de invloed die ze daarop zelf kunnen hebben. “Wat we merken is dat professionals graag zelf de leiding nemen, maar het soms lastig vinden de eerste stap te zetten," licht Dirkse verder toe.

"Met het boek willen we hen net dat ene duwtje in de rug geven tot groei.” Het effect is uiteindelijk dat mensen zich gelukkiger voelen en positiever in hun werk staan. Met het boek bieden ze handvatten om regie te nemen over de veranderingen die daarvoor nodig zijn.