Nieuws Actueel

Weer een kort geding voor V&D

Caroline Spilt 12 maart 2015

Vend exterieur middelgroot

V&D wacht volgende week opnieuw een kort geding van een pandbaas die eist dat het warenhuis de volledige huur betaalt. Het gaat om Metroprop, eigenaar van drie V&D-panden in Den Bosch, Heerlen en Sittard.

Lees ook:

De wilde feestjes van V&D-baas Marc LederGesloopt door durfkapitalistenAlles over problemen V&DV&D maar betalen, en Sun Capital is de lachende derde

De zaak dient volgende week woensdag bij de rechtbank in Den Bosch en draait om de V&D-vestiging in die plaats, bevestigde eigenaar Jos van de Mortel van Metroprop donderdag.

Zogenoemde bodemproceduresOok voor de vestigingen in Heerlen en Sittard heeft Metroprop rechtszaken lopen, maar dat zijn zogenoemde bodemprocedures waarin niet wordt gevraagd om een snelle beslissing en waarvan de behandeling langer duurt.

Akkoord huurverlagingHet noodlijdende V&D sloot vorige maand met een meerderheid van de verhuurders van V&D-panden een akkoord over een huurverlaging. Metroprop zat daar niet bij.

UitspraakOok eigenaar Mondia Investments van het V&D-filiaal in Hengelo ging niet akkoord en eiste donderdag bij de voorzieningenrechter in Enschede dat V&D alsnog de volledige huur betaalt. Het is nog niet bekend, wanneer de rechter uitspraak doet in deze zaak.