Nieuws Actueel

Weer positieve dag op Europese beurzen

Van onze redactie 29 juli 2015

Image 5118493

De AEX-index op het Damrak eindigde 0,7 procent hoger op 489,29 punten. De MidKap klom 0,9 procent tot 729,44 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen gingen 0,3 tot 1,1 procent omhoog.

De Fed komt later op de dag met de uitkomst van de beleidsvergadering naar buiten. De verwachting is dat de Amerikaanse centrale bank de rente onveranderd laat. Er wordt daarom vooral uitgekeken naar opmerkingen van Fed-voorzitter Janet Yellen over een eventuele toekomstige renteverhoging in de Verenigde Staten.

AEX

Wolters Kluwer ging aan kop in de AEX met een plus van 6,2 procent. De informatieleverancier zag de winst in de eerste jaarhelft verder groeien en kondigde de uitkering van een interimdividend aan. Het Franse kabelbedrijf Altice steeg 4,1 procent, na sterke prestaties in het tweede kwartaal. Telecomconcern KPN verhoogde zijn winstdoelstelling voor dit jaar en werd beloond met een plus van 3,7 procent.

In de MidKap zette Imtech de daling voort met een min van 7,7 procent. De technisch dienstverlener verloor dinsdag al ruim 13 procent na een winstwaarschuwing.

Euro

In Milaan steeg Italcementi 49,5 procent in beurswaarde. De Duitse cementmaker HeidelbergCement (min 6,3 procent) wil zijn Italiaanse concurrent overnemen. Bayer won in Frankfurt bijna 4 procent. De Duitse farmaceut, die onder leiding staat van de Nederlander Marijn Dekkers, was in het tweede kwartaal winstgevender dan verwacht.

In Parijs vielen de resultaten van autofabrikant PSA Peugeot Citroën (plus 6 procent) in goede aarde. De Duitse concurrent Volkswagen zakte in Frankfurt 2,3 procent, na een verlaging van de verkoopverwachting.

De euro was 1,1029 dollar waard, tegen 1,1045 dollar bij het slot in Europa op dinsdag. De olieprijzen gingen omhoog na een onverwachte daling van de Amerikaanse olievoorraden. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,4 procent tot 49,15 dollar. Brent werd 1,3 procent duurder op 53,98 dollar.