Nieuws Actueel

Weer staking bij Deutsche Post

Van onze redactie 2 mei 2015

Image 4896695

Het is al de derde staking bij Deutsche Post deze maand. De actie werd op touw gezet door vakbond Verdi. Zeker 10.000 mensen waren opgeroepen om niet aan het werk te gaan. Volgens Deutsche Post betreft het aantal brieven en pakketjes die niet bezorgd konden worden, slechts een fractie van het totale volume dat dagelijks wordt afgehandeld.

Pakketdienst Net als andere postbedrijven in Europa, heeft Deutsche Post last van een terugloop in het aantal brieven dat verstuurd wordt. Het aantal pakketjes zit juist sterk in de lift, nu steeds meer mensen online dingen bestellen. Het concern kondigde in januari aan om komende jaren circa 10.000 banen te creëren bij zijn pakketdienst. Maar de nieuwe werknemers zouden dan wel genoegen moeten nemen met lagere lonen dan de andere medewerkers.

De vakbond verzet zich hier tegen, omdat Deutsche Post daarmee eerdere afspraken over de uitbesteding van werk zou negeren. Verdi heeft aangegeven alleen akkoord te gaan als Deutsche Post de werkweek van het personeel verkort van 38,5 naar 36 uur.

Meer acties Eind volgende week staan nieuwe gesprekken tussen beide partijen op de agenda. De vakbond heeft al gedreigd de acties verder uit te breiden als het postbedrijf dan niet over de brug komt.