Nieuws Actueel

Weer winkels Polare gered

Merlijn Ensing 20 maart 2014

Zes boekenwinkels van de de failliete keten Polare worden overgenomen door het zogenoemde Kwaliteitsboekhandelaren Collectief, een samenwerkingsverband van boekondernemers en vestigingsmanagers.

Het gaat om de winkels in Almere, Den Bosch, Groningen (inclusief de vestiging in ziekenhuis UMCG), Leeuwarden en Maastricht. Over de overname en de doorstart van de winkels is overeenstemming bereikt met de curator.

Over de vestigingen in Den Haag, Leiden, Nijmegen en Utrecht wordt nog gesproken met de curator en de verhuurders van de winkelpanden.

Oorspronkelijke namenDat heeft het Kwaliteitsboekhandelaren Collectief donderdag bekendgemaakt. Dit samenwerkingsverband is opgericht op initiatief van Ad Peek, directeur van de boekhandels Van der Velde in Groningen en Friesland, Fabian Paagman van de Haagse boekhandel Paagman en Caroline Damwijk, directeur van inkooporganisatie Libris.

De zes winkels sluiten voor een aantal dagen de deuren om definitieve afspraken te maken met verhuurders, medewerkers en leveranciers. Fabian Paagman schat dat de banen van honderd medewerkers behouden blijven.

Een aantal winkels zal na heropening de oorspronkelijke namen terugkrijgen, zoals Dominicanen (Maastricht) en Adr.Heinen (Den Bosch).