Nieuws Actueel

Weerdiensten waarschuwen voor gladheid en sneeuwjacht

Van onze redactie 26 december 2014

Volgens het KNMI, Weerplaza en weeronline.nl kan het gaan sneeuwen, hard gaan waaien en kan het glad worden. Vrijdag is het in het noorden van het land al plaatselijk glad. Het KNMI waarschuwt dat vrijdag in het noordoosten kans is op zowel gladheid als plaatselijk dichte mist.

Zware sneeuwval Zaterdag is er af en toe sprake van zware sneeuwval, waarbij er in een uur tijd enkele centimeters sneeuw kan vallen, met name in delen van Brabant en Limburg, stelt Weerplaza. ,,De neerslag gaat samen met een vrij krachtige tot krachtige wind waardoor het zicht soms erg slecht is. De combinatie van wind en sneeuwval maakt het lastig op de wegen, daarom geldt nu al een waarschuwing voor gevaarlijk weer, code geel.

Sneeuwjacht Volgens weeronline.nl kan er zogeheten sneeuwjacht ontstaan. ,,Die kan verblindend werken voor automobilisten. De harde wind zorgt er bovendien voor dat de auto minder makkelijk onder controle te houden is. Dit in combinatie met een gladde ondergrond kan zorgen voor extra ongelukken.’’ Met name in Limburg en Noord-Brabant is de kans op sneeuwjacht groot, stelt weeronline.nl.

Volgens dit bureau doet iedereen die zaterdag de weg op wil er goed aan de actuele waarschuwingen te volgen en ,,misschien wel van zijn reis af te zien''.