Nieuws Actueel

Wees aardig voor UWV'ers

Caroline Spilt 20 maart 2015

Uwv werkloos blog groot

Het vraagstuk van de werkzoekende is volgens Renzo Verwer helemaal niet zo complex: wees aardig. Met die boodschap wint hij de blogtop 5. Lees 'm hier, als je dat niet al had gedaan. Zo ja, dan hebben we nog vier goede voor je:

1. Renzo Verwer - Tips voor UWV'ersBeste Gemeenten/UWV'ers/beleidsbepalers, Hoe moeten wij omgaan met het vraagstuk van de werkzoekende, vraagt u mij weleens. Hier enkele tips.

2. Wouter Volkeri - De held van DenpasarSamen met mijn vriendin stond ik eind oktober op het vliegveld van Denpasar op het Indonesische eiland Bali. Na 3 weken backpacken maakten we ons op om via Singapore terug te vliegen naar Nederland. Onderweg naar het vliegveld gaven we ons laatste geld nog even snel uit aan een heerlijke Gado-gado in een plaatselijk restaurant, zodat we zonder overgebleven roepies richting Nederland vertrokken.

3. Janneke van Heugten - Het succes van geen applaus Na het verschijnen van mijn laatste blog ('verberg je moederschap') barstte op Facebook de discussie los. Voorstanders en tegenstanders probeerden elkaar te overtuigen. Mijn blog werd op meerdere plaatsen op social media als startpunt voor een discussie gebruikt. Mijn uitgesproken mening over de profilering van werkende moeders leverde mij zeker niet alleen maar aanmoedigend applaus op. Gelukkig maar, anders was mijn blog niet zo’n succes geweest.

4. Madelon Dik - Waar een midlifecrisis al niet goed voor kan zijnJe mag er trots op zijn dat je een opdracht hebt. En tevreden dat je goed geld verdient. Maar ergens is er een onrustig en ontevreden gevoel. Je vraagt je af: is dit alles? Ja dit heeft ook met je leeftijd te maken. Maar als jij ongelukkig wordt van het idee dat je nog tien of twintig jaar moet doorwerken is het misschien toch eens tijd om uit je gouden kooi te stappen.

5. Bouwien Rutten - De eindsprintWe gaan de eindsprint in van de verkiezingscampagne en ja hoor... verrassende uitspraken en mooie beloftes vliegen voorbij. Wat wordt het leven goed na 18 maart, lijkt het. Maar dat mag ook wel, want na op straat met verschillende mensen gesproken te hebben, beluister ik vele schrijnende ‘zorg’ verhalen en politieke onvrede.