Nieuws Actueel

Weflycheap: Extreem goedkoop de wereld over

Jeroen Jansen 3 januari 2014

Als studenten vlogen ze de hele wereld rond. Het vinden van extreem goedkope vliegtickets werd een tweede natuur. Een talent was het, een vaardigheid, waarmee de Zwollenaren Ruud Raaijmakers en Eelko van Drongelen (beiden 26) nu het zakenpad betreden. Op hun site Weflycheap.nl beloven ze sinds deze week vliegtickets in Europa onder de vijftig euro. En ze wijzen op de stunts en acties van vliegmaatschappijen, waardoor je soms voor 330 euro al op Time Square in New York kunt staan.

Normaal nemen reizigers een week vrij en zoeken daar een reis bij. Ruud en Eelko doen het net andersom: ze zoeken een buitengewoon goedkope vlucht. "En daar zou je dan een week vakantie omheen moeten boetseren. Weflycheap.nl is geschikt voor mensen die hun tijd enigszins flexibel kunnen indelen en graag geld besparen."

KoopjesjagersNet als ze zelf waren als student bedrijfskunde in Groningen. Het tweetal werd in dezelfde Zwolse straat geboren. Samen bereisden ze grote delen van Europa, de VS en Azië. Op een koopje meestal. Maar die koopjes moet je wel weten te vinden.

Starheid"Op Cheaptickets kun je best mooie tickets vinden voor een reis: maar je moet de datum intoetsen, waarop je de prijzen van maatschappijen krijgt. Dan kost New York in januari 600 euro, maar eind februari bijvoorbeeld maar 400 euro. Alleen zie je dat soort vergelijkingen niet," zegt Ruud. Zij wel. "Je moet ook de starheid laten varen als je zo goedkoop mogelijk wilt."

Ongemakkelijk"Als je van Amsterdam naar Bangkok vliegt en terug naar Amsterdam ben je 250 euro duurder uit dan dat je op de terugweg via Düsseldorf reist. En laat een reis naar Azië gewoon via Rome lopen, of via London. Het is even ongemakkelijk, maar het scheelt honderden euro’s.''

Lees het volledige artikel hier.