Nieuws Actueel

Wegdromen in een condorsnest

Bram de Vrind 27 juli 2015

Skylodge peru condorsnest 335

Het is even kletteren maar dan heb je ook wat. Skylodge Adventure Suites heeft op een rotswand in Peru drie cabines geïnstalleerd waar gasten kunnen genieten van imponerende uitzichten vooraleer op grote hoogte in slaap te dommelen.

Skylodge biedt je de ervaring van slapen in een 'cordorsnest', schrijft het bedrijf op haar website. De capsules hangen op 400 meter boven de heilige vallei van Cusco en zijn alleen bereikbaar via een klimroute langs de wand. Vakantiegangers met hoogtevrees kunnen een verblijf in één van de kamers dus maar beter van hun verlanglijstje strepen. De kabines meten 7,5 bij 2,5 meter en zijn gemaakt van aluminium en waterdicht polycarbonaat.

Grote boodschapZe bevatten elk vier bedden, een eetgedeelte én - niet onbelangrijk - een eigen afgescheiden badkamer/toilet, waardoor een hachelijke gang naar het dal voor een grote boodschap je bespaard blijft.

ZonnepanelenDe suites hebben elk zes ramen en vier ventilatiegaten die moeten zorgen voor een goede luchtkwaliteit. 's Avonds kan er een boekje worden gelezen of kaartje gelegd bij kunstlicht dat werkt op zonnepanelen.

Dromen"Een nacht op deze plek zal je dromen doen uitkomen", aldus het bedrijf Natura Vive dat trips naar de capsules aanbiedt.