Nieuws Actueel

Wegen bestrooid met 2,5 miljoen kilo zout

Bram de Vrind 29 december 2014

Op de Nederlandse wegen is de afgelopen avond en nacht 2,5 miljoen kilo zout gestrooid. Medewerkers van Rijkswaterstaat maakten in die uren zeker 400 ritten in de strijd tegen de gladheid op de wegen in het land. Vooral in de regio’s Arnhem/Nijmegen, Brabant en Limburg werd gestrooid.

Dat liet een woordvoerster van Rijkswaterstaat maandagochtend weten. Omdat neerslag het zout verdunde, moest op sommige plekken meerdere keren gestrooid worden.

Strooiwagens van de dienst rijden maandagochtend nog steeds, maar de verwachting is dat in alle regio’s de temperatuur tussen 09.00 en 10.00 uur weer boven nul zal zijn en de gladheid verdwijnt.

SnelheidsbeperkingenDe snelheidsbeperkingen op de A16 en A58 zijn opgeheven. Deze werden eerder maandagochtend ingesteld vanwege de gladheid op de wegen.

Onder meer op de A16 Antwerpen-Rotterdam tussen het knooppunt Galder en 's-Gravendeel en op de A58 Breda-Tilburg tussen de knooppunten Galder en de Baars gold dat niet harder mocht woren gereden dan 50 kilometer per uur. Iets na half acht was die beperking voorbij, meldde de VID.