Nieuws Actueel

Wegenbouw Lansink ontwerpt bijzonder verkeersbord om vissen koi-specialist Jeroen’s te beschermen

Van onze redactie 21 april 2015

Jeroens Jeroen Brugman Charelvan Tendeloo

De borden zijn ontworpen door Wegenbouw Lansink. Het bedrijf voert wegwerkzaamheden uit in de Lasonderstraat. De verkeersaanwijzing heeft alles te maken met de aanwezigheid van Jeroen’s, de koi-specialist die in deze straat zijn buitengewoon kostbare vissen aan de man brengt. „Mijn vissen kunnen niet tegen stress en zijn dus heel gevoelig voor ook maar de minste trillingen”, zegt eigenaar Jeroen Brugman.

Waarschuwing voor wegwerkers

Over die kennis beschikken ze bij Wegenbouw Lansink ook. „Bij alle projecten ga je toch even bij elkaar zitten en bespreek je per geval wat de risico’s en omstandigheden zijn”, zegt Dinand Nijkamp, werkvoorbereider bij Lansink. „Bij dit geval hebben we te maken met de aanwezigheid van de speciaalzaak in vissen. Uiteindelijk hebben we besloten dit bord te ontwerpen. Het is vooral bedoeld als waarschuwing voor de mensen die de werkzaamheden in de straat uitvoeren. Zo van: houd er rekening mee. Onze eigen mensen weten het wel dat met name koikarpers niet tegen zware trillingen kunnen, maar het leek ons geen kwaad het bord te plaatsen.”

Stress

Jeroen Brugman is tevreden over het plaatsen van het waarschuwingsbord, maar erg gelukkig is hij toch niet met de hele situatie. De vissen lijden onder de stress en wanneer ze onrustig worden schieten ze van links naar rechts als een gek door de vijver. Daardoor kan hij zijn koikarpers tijdelijk amper verkopen. „En dat terwijl ik net aan het hoogseizoen ben begonnen, het is in deze maanden dat ik het moet verdienen.”

Foto: Jeroen Brugman voor het bijzondere verkeersbord. (Charel van Tendeloo)