Nieuws Actueel

Wegter komt met belevingsplatform voor keuken en tafel

Van onze redactie 24 april 2015

Wegter Consument Frans Wegter Toma Tudor

Omzet Wegter zit weer in de lift

„Ik lig wel eens een nacht wakker”, bekent Frans Wegter (58). „Onze klanten zijn vaak grote retailers. Als zij het moeilijk hebben, dan voelen wij dat ook. In 2012 daalde onze omzet met een kleine 6 procent, 2013 en 2014 bleven stabiel. In deze eerste drie maanden zagen wij een omzetstijging van 15%. Dat zegt nog niet alles, maar we zijn gematigd optimistisch. Vaak investeren wij in de ontwikkeling en promotie van een product. Dat brengt uiteraard risico’s met zich mee. Een te grote openstaande debiteurenpost kan fataal zijn. Tegelijkertijd daagt het ons uit om vernieuwend te blijven ondernemen.”

Nederlanders besteden 14 miljard euro via internet

Groothandel Wegter Consumenten werkt met 40 mensen. Daarnaast doen medewerkers van de sociale werkvoorziening SWB de kwaliteitscontrole en verzending. Wegter levert alles voor tafel en keuken. Nederlanders besteedden vorig jaar 14 miljard euro via het internet, een stijging van 8,4 procent vergeleken met 2013. De helft daarvan werd besteed aan consumentenproducten. Zelf levert Wegter aan grote internetplatforms als bol.com, Wehkamp, Fonq en Greetz. Daarnaast omvat ons klantenbestand circa 350 individuele webshops.

Belevingsplatform wordt internationaal uitgerold

Het online belevingsplatform met producten voor tafel en keuken van Wegter moet het grootste c.q. best bezochte van Nederland worden. „Het wordt een geavanceerd online webshop, die garant staat voor adequate afhandeling en verzending”, zegt Frans Wegter. „Dat is ook wat wij willen: nu bestellen, morgen in huis. Aan het einde van dit jaar gaat de website www.tafelenkeuken.nl online. We hebben de websitenaam in alle talen binnen Europa vastgelegd. Van ‘table and cooking’ tot ‘mesa y cocina’. De kernwoorden zijn beleving, interactie, tussen bezoekers, design, functionaliteit en betaalbaarheid. Wij laten de sfeer zien, nemen de bezoekers van onze nieuwe site aan de hand en geven stijlsuggesties. De kracht zit hem in de extra’s van de site. Er zijn foodblogs met recepten. Lees wat het lievelingsgerecht van Armin van Buuren is. Hoe gebruik je een blender? Philips heeft een bijzondere in het assortiment die wij kunnen leveren. Zo leiden wij onze klanten door het assortiment. 70 procent van de kopers van tafel- en keukenproducten is vrouw. Maar mannen raken meer en meer geïnteresseerd in koken. Er staan meer Jamie Oliver’s op.”

Het volledige artikel over Wegter Consumenten is te lezen in de papieren versie van deOndernemer.

Foto: Frans Wegter, directeur van groothandel Wegter Consumenten. (Toma Tudor)